A Car Lover’s Ideal Home In Hong Kong


This high-end home is something quite out of the ordinary. Created by Millimeter Interior Design, the 435.0 square metre house in Hong Kong is a car lover’s dream. It comes with a glass box garage that can be viewed from the living room as though the car was just another piece of lounge furniture. Despite its motor motivated design, the rest of the place is light and tranquil with a clean crisp style. White walls and a light wooden flooring are a staple in this space, with hardly a dash of colour present. The overall look is inviting and surprisingly warm despite its stark surrounds and generous room proportions.

Instead of going for the obvious industrial-chic concrete staircase, the designers have opted for iron stairs that allow a less obstructed view of the homeowners treasured car in it’s glazed garage. The staircase also connects with the look of an angle bracket feature wall, which holds a huge flat screen television – the only item in the room that competes for attention with the motorists prized possession.The Lamborghini is raised up on a concrete stage, a feature which runs along into the living space too, linking the two spaces together.

The main lighting in this living area is all recessed into the ceiling for a minimalist look. A unique coffee table in front of a long grey sofa appears as though it is a multitude of separate articles sprouting directly out of the floor, like flowers from the earth, but it’s an interlocking design balanced on multiple legs to give this effect. Vases of white flowers on the table and a nearby plinth add to the organic influence. A low level side table flanks the four seater sofa, displaying a small selection of family photographs and art.

The living room is a highly minimalist design, but the length of the sofa suggests this is a friendly sociable space. A heap of scatter cushions ranging through a monochrome spectrum of black, grey and white make this a cosy place to crash out and watch a movie or enjoy a game.

A glazed wall that runs off the glass garage at a right angle reveals a zen garden, which runs alongside the driveway into the house.

After passing through the long living room you will find yourself in a spacious kitchen diner. The white dining table runs directly into a black central island. Suspended over the six place dining table are two oversized white pendant lights to flood the huge area with plentiful bright light. On the opposite side to the kitchen a bank of bespoke storage units conceal any household clutter whilst allowing a couple of opportunities to display a selection of treasured items and a limited book library.

A second kitchen space reveals a minimalist design of flat-fronted handle-free white and stainless steel cabinets. A stainless steel backsplash bridges the gap between the white base and wall cabinets, whilst the metal units are full height larders and house the fridge and freezer. Lighting in the kitchen is the same recessed ceiling spots used out in the living room, plus LED strip lighting that runs beneath the entire length of wall mounted cupboards.

Going upstairs a glass balustrade allows natural light to flood through over the treads. It also allows us to see directly through into the home office area of the master bedroom at the top.

The master suite comprises of a walk-in closet, an ensuite bathroom and an open study area that has a breathtaking countryside view. The desk is a large and chunky L-shape layout that cuts right across floor to ceiling windows; clear glass legs let the the light and stunning view to be enjoyed to its fullest, from sunrise to sunset. Heavy taupe curtains can be drawn around when nighttime finally falls. On the opposite side, cupboards fill the horizontal and vertical space. A cut through design makes way for display shelves to hold more books and pictures. A solitary black ergonomic desk chair sits in command.

At the opposite end of the bedroom is the sleep space itself. A tall grey headboard anchors the bed in position. Low simple bedside units keep the look uncluttered. A chrome swing arm wall lamp provides reading light over each side of the bed.

The display shelving along the centre of the home office cabinetry harbours its own lighting, which gives just enough of a soft glow to gently showcase the contents of each well organised cubby. A couple of plants placed on the desk top bring a little of the greenery inside from the countryside view beyond the glass.

The walk in closet conceals the homeowners collection of garments behind closed doors. The space also incorporates a dressing table that has been accessorised with a bright yellow ceramic Chinese drum stool – the first and only pop of strong colour in the entire home. At each side of the dressing table there is a column of handy shelving.

The master bathroom suite holds a twin vanity arrangement, made up of two contemporary pedestal sinks of a cuboid design. The basins are situated in front of a window, so the two vanity mirrors have been hung from the ceiling line. Glass doors and screens to either side transparently section off a shower area and a WC.

Recommended Reading: Cars Parked Inside Homes: Pretty Or Pretty Weird?

Related Posts:

http://ift.tt/2Haf1tW

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s